Ekspresna dostava paketa

Ekspresna (nujna) dostava paketa

Kadar je potrebno čim hitreje dostaviti pošiljko, nam ne preostane drugega kot ekspresna dostava paketa oziroma druge pošiljke. Nujna dostava paketa je sicer storitev, ki jo ponujajo tako naša Pošta kot številne kurirske službe iz mnogih slovenskih krajev, vendar je gotovo, da niso vsi ponudniki enako učinkoviti.

Hitra pošta se ocenjuje po kar nekaj kriterijih, in ker je glavna zahteva hitrost, je potrebno biti prav pri tem kriteriju še posebej natančen. Dostava naslednji dan zagotovo ne velja za hitro dostavo – vsaj v današnjih časih ne več. Če nam nekdo ponuja ekspresno dostavo paketa in pri tem obljubi, da bo ta dostavljen že naslednji dan, se lahko dejansko vprašamo, kaj je pri tem hitrega.

Pri pošiljkah, ki jih je treba poslati po Sloveniji, je namreč jasno, da velja dostava naslednjega dne za precej polžjo, ne pa hitro storitev – nenazadnje se lahko s skrajnega severno vzhodnega na skrajni jugo zahodni del države pripeljemo zgolj v nekaj urah. Če nam kurirska služba ali pošta obljubi dostavo naslednji dan … Potem lahko pošiljko tja in nazaj do naslednjega dne kar nekajkrat peljemo sami – in če sami nimamo časa, se bo gotovo našel kak prijatelj, ki nam jo bo pomagal dostaviti.

Dostava naslednji dan je za hitro pošto po Sloveniji torej sramotna besedna zveza. Pošiljko je potrebno dostaviti vsaj isti dan, če ne že kar v nekaj urah. Če vemo, da se od enega na drug kraj pride v kratkem času, potem dejansko pričakujemo, da je storitev ekspresne dostave tudi opravljena v kratkem času – sicer se nam pot bolj izplača opraviti samim.